Dalakrafts Ishockeydomarskola 2023

Domarbristen inom svensk ishockey är akut och har så varit under ett antal säsonger. Det behövs fler ungdomsdomare som börjar och fortsätter döma. Idag sköts nyrekrytering och utbildande av ungdomsdomare direkt av de olika föreningarna och väldigt lite resurser läggs på just detta.

Dalakrafts Ishockeydomarskola är ett sätt att behålla och utveckla ungdomsdomare genom att bjuda in dem till ett gratis deltagande under sommaren som ett tack för deras otroliga engagemang till hockeyn!

Packlista
  • Nyslipade skridskor och skridskoskydd
  • Nödvändig utrustning för ispass (domartröja finns att låna under match)
  • Visselpipa
  • Fys- och badkläder
  • Liggunderlag, täcke och kudde
Teori

Under veckan erbjuds ett antal teoripass med vår domarcoach för att utveckla domarna både som personer och i sin domarroll.

Fys

Att vara förberedd fysiskt är precis lika viktigt för domare som för spelare. Vi kommer under veckan att ha ett antal fyspass anpassade med övningar som passar just domare.

Coachning

Under veckan kommer domarna att få döma de matcher som spelas och blir då coachade av vår Supervisor (domarcoach).

Sidoaktiviteter

En stor vikt läggs vid glädjen på sidan av isen och det finns ett brett erbjudande av sidoaktiviteter såsom bad, bollspel och annat i direkt anslutning till Smidjegrav Arena.

Boende

Domarna sover på Morkarlbyhöjdens Skola som ligger en kort promenad från ishallen. På boendet finns det vuxna som håller ordning och som har tillgång till bil.

Måltider

Samtliga måltider serveras i Smidjegrav Arena. Under veckodagarna serverar vi frukost, lunch, mellanmål, middag och kvällsmål.